keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Metsolla kehitetään kouluttajaosaamista - myös mobiilit ovat osa nykyajan koulutusta

Studio-hanke ja tarkemmin Hamk Ammatillinen opettajakorkeakoulu järjesti Metso-konsernin koulutusta työkseen tekeville 15 op:n laajuisen kouluttajakoulutuksen, kestoltaan kahdeksan kuukautta (1.10.12-3.6.13). Koulutuksessa paneuduttiin kouluttajan taitoihin, oppimisprosessien suunnitteluun ja verkko-oppimisen hyödyntämiseen koulutuksissa. Viimeisessä tapaamisessa keskiöön nousivat mobiilit ja asiasta kertomaan saatiin myös Mobiilistin projektipäällikkö Johanna Salmia. Tapaamispäivässä pohdittiin Metson omien sovellusten hyödyntämistä mobiililaitteiden avulla ja kokeiltiin käytännössä myös ilmaisia sovelluksia, kuten Evernote, Skitch ja Thinglink sekä luettiin ja luotiin QR-koodeja. Näiden käytöstä koulutustyön tukena kehitettiin monta uutta ideaa.

Ennen mobiilitietoiskua metsolaiset olivat jo opiskelleet verkossa mobiilipedagogiikkaa ja ryhtyneet suunnittelemaan oppimisprosesseja, joissa hyödynnetään mobiilia ulottuvuutta. Oppimateriaalina toimi mitä parahin Mobiilioppaamme. Parhaissa suunnitelmissa mobiilit täydensivät mm. myyntimiesten koulutusjaksoa, jossa lopuksi siirryttiin laitokselle oppimaan varsinaista kaivostoimintaa mobiililaitteiden avulla. Koulutuksen toteutus on suunnitteluasteella, mutta suunnittelija on innostuneena ottamassa seuraavan ryhmän kokeiltavaksi uuden toteutuksen. Kuvassa myyntimiesten koulutuksen oppimisprosessi.



Mobiilit näyttelivät pientä roolia koko kouluttajakoulutuksessa ja niinhän sen tässä tapauksessa pitää ollakin. Kun pedagogiset taidot ovat hallussa, voidaan ryhtyä miettimään moderneja ulottuvuuksia oppimiseen. Täytyykin todeta koko matkan mukana olleena kouluttajana, että Metsolla on hyvin innostuneita, koulutustyöhönsä kehittämiseen sitoutuneita ja avarakatseisia kouluttajia.

Lisätietoja:

Anne-Maria Korhonen
Hamk Ammatillinen opettajakorkeakoulu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti